2011. november 28., hétfő

Üvegbe zárt ajándék

Nagyszerű karácsonyi ajándékok lehetnek a saját kézzel készített, ízléses üvegbe töltött fűszerek, olajak, vagy sütemény hozzávalók. Néhány ilyen recept linkjét osztom meg veletek.


Fűszerekhez és olajokhoz ide kattintva találtok leírást a kreativ.hu jóvoltából. Pár nap alatt elkészülnek az alábbiak (vagyis hamar összeérnek az ízek): vaníliás cukor, fahéjas cukor és vaníliás olaj. A vanília és a fahéj eszenciát azonban egy hónapig érlelni kell, úgyhogy ha ajándékba szeretnéd adni karácsonykor, már most állj neki az elkészítésének!


Készíthettek borsos fűszerolajat is, ehhez leírást a Sweet&Salt blogon találtok, ide kattintva.


Szintén remek ötlet, ha egy süteményhez a száraz hozzávalókat rétegezed egy szép üvegbe, és mellékeled hozzá az elkészítési instrukciókat. Ezt bármilyen süteménnyel megteheted, de ha nincs ötleted, akkor készíthetsz muffin-os üveget a Konyhamalac blogon olvasható útmutató alapján, vagy ha jobban tetszik a csokoládétorta gondolata, akkor a Sweet&Salt leírását veheted alapul. A muffinhoz egyébként az üvegbe teheted a muffinpapírt, vagy a kicsi szilikon sütőformát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése