2011. október 24., hétfő

Karácsonyfadíszek 1

Egy olyan különleges karácsonyfadíszt mutatok, amit akár ajándékba is készíthetünk. Nem más ez, mint egy kis kocka alakú doboz, amit a karácsonyhoz illő kellékekkel rendezünk be. Igazi téli hangulatot teremt a szobában.

Az ötletre és leírására a Mod Podge Rocks! nevű blogon találtam rá. Ide kattintva megtekinthető és angol  nyelven olvasható az elkészítés menete. A képek eléggé magukért beszélnek, úgyhogy angol nyelvismeret nélkül is bátran nekiállhatunk, de azért segítségképpen röviden leírom én is a lépéseket.

Először valamilyen keményebb papírból, mondjuk fotokartonból, vagy műszaki rajzlapból vágjunk ki és ragasszunk össze egy szabályos kockát. Amy egy kb. 8,25 cm oldalú kockát készített. (Ha bizonytalan vagy a kocka elkészítésében, ide kattintva találsz hozzá leírást.) Fessük le a kocka lapjait ezüst - vagy bármilyen más - színűre. Készítsünk egy újabb "kockát", ezúttal azonban csak 5 oldallal! (Ez az a kocka, amit Amy világoskékre és fehérre festett.) Ez a doboz legyen kicsit kisebb, mint az előző, mondjuk úgy 6,5 - 7 cm-es. Ezt is fessük ki, de nem kívülről, mint az előzőt, hanem a belsejét! Világoskék eget, fehér havas földet. Hópelyheket az ecset kemény végével készíthetünk, ha belemártjuk a fehér festékbe.

Ha mind a két dobozon megszáradt a festék, fogjunk egy tapétavágó kést, és a nagyobb doboznak vágjunk ki az egyik oldalán egy akkora négyzetet, hogy a kisebbik dobozt bele tudjuk illeszteni! Ragasszuk is bele a kisebbik dobozt a nagyobba! Fogjunk egy kevés tömőanyagot - ha nincs, akkor helyette vattát - és ragasszuk a fehérre festett részre, mintha hó lenne. Egy vékony ezüst szalagot pedig ragasszunk körbe a nyílás mentén, hogy eltakarjuk a vágás nyomait. Használhatunk ehhez egy fogpiszkálót, hogy megfelelően vékony csíkban legyen csak ragasztós a doboz. A sarkokra pedig ragasszunk kis gombokat a szalag tetejére. A doboz belsejébe tetszőleges elrendezésű apró díszeket ragaszthatunk, érdemes itt is fogpiszkálót használni.

Kész a doboz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése