2011. október 26., szerda

Adventi naptárak 2

Nemrég az otthon elkészíthető adventi naptárakról állítottam össze egy kis link gyűjteményt. Ehhez kapcsolódóan most ingyen letölthető és kinyomtatható mintákat mutatok. Ezeket felhasználhatjuk az adventi naptár készítéséhez, de akár a lakás karácsonyi dekorációjához is, sőt, memóriajátékot is készíthetünk velük.

A minták pdf formátumban a Fanie.ca oldalról tölthetők le, ide kattintva, és legörgetve a bejegyzés aljáig. A rajzok színesben és kifesthető változatban is (fekete kontúrvonalakkal) letölthetőek, így akár a gyerekek is csatlakozhatnak a naptár elkészítéséhez. Érdemes lehet a 6-os és a 24-es képet felcserélni, hiszen nálunk nem 24-én jön a Télapó, hanem hatodikán.

Ehhez kapcsolódóan érdekes ötletet olvastam a Gingerbread Snowflakes oldalon. Ugyanezeket a színes mintákat kinyomtatták, és mágneslapra ragasztották. (Mágneslapot a hobby üzletekben lehet venni.) A mágneslappal együtt vágták ki a korongokat, és ugyanilyen módon egy nagy zöld fenyőfát is (a fenyőfa mintája letölthető ide kattintva, pont az alatt a kép alatt van a link, ahol épp a zöld fenyőt nyomtatják). Ha minden megvan, a hűtő ajtajára teszik a nagy fenyőt, és a korongokat mint a karácsonyfadíszeket egyesével teszik rá, minden nap a megfelelő sorszámút. Nagyon ötletes, nem igaz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése