2014. november 18., kedd

Téli mesék

Az utóbbi két évben kijött egy-egy új, nagyszabású mesefilm a Walt Disney és a DreamWorks stúdiójából. Én mindkettőt láttam, és nekem tetszettek, úgyhogy gondoltam, érdemes itt is röviden bemutatnom őket. Ráadásul a filmek mellé olyan linket is adok, ahol online meg tudjátok nézni a meséket. (Nem saját feltöltés, én is úgy találtam a neten.)

(Rise of the Guardians, 2012)

A történet középpontjában Dér Jankó áll, aki pillanatok alatt képes befagyasztani egy tavat, vagy elindítani a havazást. Egyetlen bánata, hogy nagyon magányos. De amikor a gonosz Mumus rémálmokkal fertőzi meg a békésen alvó gyerekek nyugalmát, Dér Jankó belecsöppen egy szedett-vedett társaságba. Van itt Télapó, Húsvéti nyuszi, Álommanó, és Fogtündér is. Az ő feladatuk, hogy visszaállítsák a rendet, és a gyerekek ismét vidámak legyenek.

A mese ide kattintva online megtekinthető (szinkronos).
(Frozen, 2013)

Az Oscar-díjas mese Elsáról, és húgáról, Annáról szól. Gyerekkorukban rengeteget mókáztak együtt, de egy alkalommal Elsa a fagyasztó varázslatával véletlenül súlyosan megsebesítette húgát. Anna ugyan felépült, de nővére azóta a világtól elzárkózva él, és mindenki elől titkolja rettegett képességét. A 18-ik születésnapján, megkoronázása alkalmából azonban be kell engedniük az embereket a kastélyba, és fény derül Elsa titkára. A dalokkal teletűzdelt meséből kiderül, milyen erős lehet a testvéri szeretet.

A mese ide kattintva online megtekinthető (szinkronos).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése