2012. november 29., csütörtök

Teafű keverék házilag

Legutóbb már mutattam egy teafű ízesítési útmutatót, és erről eszembe jutott, hogy ismerek régebbről egy olyan receptet, amit én is kipróbáltam már, és nagyon ízlett. Ez a Tea a karácsony ízeivel. Íme egy saját fotó az általam készített teafűről.


Én ehhez egy olyan fekete teafüvet használtam fel, ami nagyon jó minőségű, de nekünk mégse ízlett (Prince of Wales). A Marmalade.hu leírása alapján összekevertem a többi hozzávalóval, és pár hétig hagytam állni. Közben egy-két naponta újra összeráztam az üvegben. Nagyon finom lett. Elkészíteni is könnyű, csak a narancshéj szárítása vesz igénybe egy kis időt, és érdemes figyelni is közben a sütőt, hogy ne égjen meg a vékony héj. Ugyanezen a linken egyébként a Fűszeres zöld tea receptje is megtalálható. Ez utóbbit nem próbáltam, de az eddigi tapasztalatok alapján az is biztosan nagyon finom.

2 megjegyzés:

  1. De jó!!! Mi nagyon teásak vagyunk, főképp a gyümölcsteákat szeretjük megunhatatlanul. Pár évvel ezelőtt kaptunk többféle angol teát, de túl erősek voltak a mi ízlésünkhöz. Azt gondolom pont alkalmasak lesznek ennek a receptnek a kipróbálásához. Köszönet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, nektek is beválik! Én is Londonból kapott teával készítettem el.

      Törlés